سی ان سی سنگ

۹ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

اگر از دستگاه های کوچک و رومیزی چشم پوشی کنیم، برای خرید دستگاه سی ان سی باید مبلغ هنگفت چند صد میلیون تومانی سرمایه گذاری کنید تا بتوانید قطعات سخت و پیچیده را برش دهید. این موضوع باعث شده که تکنسین ها بسیار محتاط باشند. اگر چه سرویس مناسب دستگاه و دنبال کردن دستورالعمل شرکت فروشنده برای حفظ کارایی دستگاه ضروری است، اما تجربه نشان داده که با تغییر برخی از قسمت ها یا شیوه های استفاده از دستگاه سی ان سی می‌توان به افزایش سرعت دستگاه امیدوار بود.

نکته مهم دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که در تولید دستگاه سی ان سی روی تناسب عملکرد بخش های مختلف حساب شده و به همین دلیل شما بدون دانش کافی نباید دستگاه را تغییر دهید. اما به طور کلی روش های افزایش سرعت دستگاه CNC شامل موارد زیر می شوند:

  1. افزایش سرعت گردش اسپیندل :  تغییر اسپیندل بهانه خوب دیگری برای افزایش سرعت دستگاه CNC است. در حقیقت اسپیندل به طور مستقیم با سرعت دستگاه در ارتباط است و وظیفه آن انتقال قدرت از الکتروموتور به ابزار برشی است. بین الکتروموتور و اسپیندل ارتباط مستقیم وجود دارد و توانایی آنها باید متناسب و هماهنگ باشد. حالا اگر شما قصد تغییر در دستگاه خود دارید و اصطلاحاً می خواهید دستگاه خود را تقویت کنید می‌توانید از یک اسپیندل با سرعت گردش بالاتر استفاده کنید. این انتخاب شما باید بر مبنای توانمندی الکتروموتور دستگاه سی ان سی باشد تا هم فشار کمتری به آن وارد شده و هم متناسب با هدف سرعت مناسب را ایجاد کند.
  2. نحوه برنامه نویسی دستگاه :  برنامه نویسی دستگاه سی ان سی یعنی استفاده از دستورات جداگانه در قالب حروف مختلف برای پیاده سازی یک طرح خاص روی یک قطعه کار. برنامه نویسی از این جهت اهمیت دارد که شما می توانید مقادیر را به شکل ایده آل و مناسب به دستگاه بدهید و صرفاً منتظر دستگاه برای برش دقیق بمانید. هرچه مهارت شما در برنامه نویسی دستگاه سی ان سی با زبان برنامه نویسی G-Code بهتر باشد، یعنی می‌توانید اصول برنامه نویسی را به شکل بهتری پیاده سازی کنید و الگوهای مختلف را برش دهید. اگرچه آشنایی با زبان برنامه نویسی دستگاه سی ان سی پیچیده است و فرد باید با اصول اولیه آن آشنایی داشته باشد، اما تجربه ما نشان می‌دهد که تسلط به اصول اولیه کار با دستگاه و به کار گیری ریزه کاری ها تا حدود زیادی در بالا بردن سرعت دستگاه نقش دارد.
  3. قدرت الکتروموتور را افزایش دهید : الکتروموتور دستگاه سی ان سی به عنوان قلب تپنده آن شناخته می شود و عملکرد کلیه دستگاه تابع این قسمت است. نکته مهم دیگری که در افزایش سرعت دستگاه CNC وجود دارد این است که تعداد اسب بخار و تعداد دور در دقیقه الکتروموتور مشخص کننده سرعت دستگاه هستند. با استناد به این اطلاعات می توان تغییراتی در الکتروموتور به وجود آورد.
  4. ابزار برش با کیفیت و مناسب :  شاید تصور تاثیر ابزار برشی در بالا بردن سرعت دستگاه سی ان سی برای شما سخت باشد. اما جالب است بدانید که حتی نحوه حرکت ابزار برشی به هنگام برشکاری قطعه کار یا حفاری آن روی این سرعت تأثیرگذار است. اگر نمونه های مختلف ابزارهای برشی را دیده باشید که هر کدام از آنها برای اهداف خاصی طراحی شده اند و این طراحی برای کار دستگاه بهینه شده است. شما هم برای افزایش سرعت دستگاه CNC در برش برخی مواد خاص یا در برخی شیوه‌های برشکاری می‌توانید ابزار برشی را متناسب با آن تغییر دهید. البته باید قبول کنیم که مهارت تکنسین در انتخاب ابزار برشی بسیار مهم و تعیین کننده است.

 

  • webagrin group
  • ۰
  • ۰

برنامه نویسی دستگاه cnc

دستگاه‌های cnc در زمینه تراش دادن قطعات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به نیاز روز صنعت به استفاده از قطعات مختلف، به‌کارگیری دستگاه cnc اهمیت زیادی یافته و برای استفاده از آن باید دوره آموزشی دیده شود تا کاربر یا اپراتور بتواند با دادن دستور به دستگاه که نوعی عمل تفهیم به ماشین است، برش زنی و قالب زنی را انجام دهد.

بنابراین یادگیری برنامه نویسی cnc اهمیت می‌یابد. بسیاری از برش‌های ظریفی که در قطعات مختلف مانند حلقه‌های طلا و ابزارهای مختلف ایجاد شده، توسط دستگاه cnc به‌وجود آمده است. برای برنامه نویسی زبان cnc، برنامه‌های مختلفی به‌کار گرفته می‌شود مانند برنامه compact که بر اساس استانداردهای جهانی این قالب برنامه منتهی به خروجی مورد نظر خواهد شد. برای برنامه‌نویسی ماشین‌های cnc از روش دستی و برنامه نویسی توسط سیستمهای cad/cam استفاده می‌شود.

پیش‌فرض‌هایی که برای یک برنامه نویسی cnc نیاز است، همان پیش‌فرض‌های اولیه یک برنامه‌نویسی است که در کنار کدنویسی این برنامه cnc، کامل می‌شود. این پیش‌فرض‌ها همان مفاهیم الگوریتم، فلوچارت و به عبارت بهتر، فهم حل مسئله است. با این فرض که فرد این دانش را دارد، به سراغ برنامه‌نویسی cnc خواهیم رفت. الگوریتم ها قواعد و چیدمان رسیدن به پاسخ نهایی را پیش روی فرد قرار می‌دهند و فلوچارت راه‌های تایید یا رد در رسیدن به جواب درست می‌باشند. همچنین با توجه به این موضوع حداقل زمان رسیدن را طراحی می‌نمایند. از آنجایی که در cnc نیاز است تا قطعات برش خورده و با دقت بالایی به قطعه مورد نظر تبدیل شوند، گام‌های رسیدن به این طراحی از اهمیت خاصی برخوردار خواهند بود. در الگوریتم‌نویسی مراحلی باید طی شوند که در تمامی الگوریتم‌ها به طور یکسان رخ دهد.

در برنامه نویسی دستگاه CNC، کلیه دستوراتی که لازم است برای ماشین کاری قطعات به دستگاه داده شود،
در قالب یک برنامه به سیستم دستگاه داده شده و در دستگاه کنترل و اجرا می شود.

این دستورات هنگام برش و براده برداری از قطعات، در دستگاه cnc به کار گرفته می شود که شامل موارد زیر می باشد:

  1. مشخصات کاملی در خصوص قطعه
  2. مسیر حرکتی ابزار برش
  3. سرعت برش
  4. سیستم کنترل اطلاعات داده شده

معمولا برنامه نویسی دستگاه های cnc به دو روش زیر صورت می گیرند :

  • به صورت دستی : 

    در روش برنامه نویسی به روش دستی، ابتدا مطابق با نقشه قطعه، طرح اولیه تهیه می شود. پس از آن و هنگامی که نقشه و طرح قطعه رویت و کنترل شد، با کمک ابزارهای انتخاب شده جهت ساخت، ترتیب اولویت بندی آن ها نیز تعیین می گردد. در این مرحله بایستی، مناطق حرکتی ابزارها نیز مشخص شده و محاسبه گردد. پس از آن باید برنامه نویسی دستی مطابق با برنامه دستگاه تنظیم و تهیه شود و
    به دستگاه وارد گردد. هنگامی که قطعات ساده و بدون پیچیدگی باشند، می توان برنامه های برش، به صورت مستقیم بر روی دستگاه سی ان سی نوشته شود.

  • با کمک سیستم های طراحی : 

    هنگامی که قرار است برای قطعات پیچیده برنامه نویسی دستگاه CNC تنظیم گردد و نیاز است که نقاط حرکتی ابزارها محاسبه شود، از نرم افزارهای طراحی مانند اتوکد و تری دی مکس استفاده کرده و طرح را ترسیم می نمایند. پس از آن که نحوه برش مشخص گردید، برنامه نویسی مناسبی جهت اجرا به دستگاه سی ان سی داده می شود.

  • webagrin group
  • ۰
  • ۰

دیدی که از نمای ساختمان‌های قدیمی داریم شاید به یک دیوار ساده آجری و یا سنگی در نمای خارج و یک نمای گچی که با رنگ پوشیده شده است. نمای دو پوسته تلاشی از سوی محققان این صنعت به‌منظور ارتقا کارایی نماهای ساختمانی می‌باشد و اگرچه آن‌قدرها ناشناخته نیست.

اما درواقع تمامی افراد اطلاعات کافی در مورد انواع آن، کارکردهای مختلفش و جنس متریال های به‌کاررفته در آن نداشته و فقط آن را نمایی دارای دولایه شفاف با امکان جریان یافتن هوا در بین دو پوسته تصور می‌کنند.

اگرچه ایجاد تهویه طبیعی از مزایای حتمی این نوع نماها است اما کنترل کامل صوت، باد و باران، امکان استفاده از نور طبیعی و عایق در برابر شرایط جوی نامساعد، درواقع نمای دو پوسته را چنان مطلوب قرار داده که در هرجای کشورهای اروپایی به‌عنوان یک سبک از معماری و نمای مدرن توانسته قلب تپنده صنعت طراحی نما گردد.

نمای دو پوسته همان گونه که از نامش معلوم است، شامل دو پوسته می باشد، که با تفاوت ها و شباهت هایی که با هم دارند می توانند، با هم یکپارچه شده و در اصطلاح نمای دو پوسته را بسازند، پوسته اول هر نوع دیواری می تواند باشد، که شامل پوشش شیشه ای به صورت تک جداره یا دوجداره باشد و نمای دوم که از متریال های مختلف در طراحی آن استفاده می شود، فضای خالی بین آن ها امکان جابه جایی هوا در بین دو پوسته را می دهد، حال این جابه جایی می تواند به صورت طبیعی صورت بگیرد، یا اینکه به کمک پنکه های مکانیکی که نیروی محرک آن ها انرژی خورشیدی می باشد. اینگونه نما با روش طراحی خاصیتی که دارد، امکان تهویۀ طبیعی هوا را در ساختمان بوجود می آورد، زیرا گردش هوا بین دو لایه این امکان را به راحتی در اختیار می گذارد.

نمای دو پوسته را می‌توان شامل سه لایه متفاوت دانست که هر لایه وظیفه‌ای خاص را بر عهده دارد. لایه اول که معمولاً یک پنجره بوده و در آن یک شیشه دوجداره تعبیه می‌شود و پس‌ازآن لایه دوم که یک کانال هوا است و نقش عایق را ایفا کرده و نوعی تهویه طبیعی محسوب می‌شود و بیرونی‌ترین پوسته که لایه سوم را تشکیل می‌دهد و عموماً از یک شیشه تک جداره در آن به کار می‌رود. بدین‌صورت در تعریف نمای دو پوسته می‌توان گفت، نمایی که با لایه‌های خود می‌تواند برای ساختمان‌هایی مرتفع که در معرض سروصدای خیابان، بادهای شدید و یا نور مستقیم خورشید قرار دارند، مورداستفاده قرارگرفته و افراد ساکن در آن ساختمان را از انواع آلودگی‌ها حفظ کند.

انواع نماهای دو پوسته به شرح موارد زیر می باشند :

  1. نما با ساختار بسته : در این نوع از نماهای دو پوسته، پنل هایی با در نظر گرفتن ابعاد هر طبقه تعبیه می شود. از مزایای این سیستم می توان به قابل کنترل بودن دما برای هر طبقه به صورت جداگانه اشاره کرد و نقطه نظر منفی این نوع نما، تأثیر مستقیم کیفیت هوای خروجی یک طبقه بر کیفیت هوای ورودی طبقه دیگر دانست.

  2. نمای عمودی : جریان هوا در این نماها به صورت حرکت عمودی بوده و کنترل دما از طریق دریچه هایی که در مجاورت پوسته قرار گرفته اند، انجام می شود. در این نوع از پوسته ها از عایق های صدا به صورت عمودی در فضای بین دو پوسته جهت جلوگیری از انتقال آلودگی صوتی به فضا های داخلی پوسته های مجاور استفاده می گردد.

  3. نمای یکپارچه : نماهای دو پوسته ای که در این نوع قرار می گیرند، به صورت یکپارچه و پیوسته می باشند. در این حالت جریان هوا به صورت نامحدود و کاملاً آزاد بین محیط و فضای داخلی در جریان است. سادگی طراحی یکی از ویژگی های این نوع نماهای ساختمان است.

  4. نمای افقی : نحوه عملکرد این نما بدین گونه است که می توان با کنترل توازن ورود و خروج هوا در محفظه هایی با طراحی افقی، توانایی کنترل دمای هر طبقه را به صورت انتخابی بدون مشکل تداخل تهویه طبقات مختلف با یکدیگر، به دست آورد.

  • webagrin group
  • ۰
  • ۰

عایق الاستومری

از عایق ها برای جلوگیری از اتلاف انرژی در صنایع و ساختمان ها استفاده می شود. عایق الاستومری یکی از انواع عایق برودتی و حرارتی است که در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد. ساختار عایق الاستومری به صورت سلول بسته است و مقاومت آن در برابر آلودگی, رطوبت, بخار آب و حرارت بسیار بالا می باشد. عایق های الاستومری وزن بسیار سبکی دارند و به دلیل انعطاف پذیری بالا برای عایق کاری انواع تاسیسات ساختمانی, کانال های هوا, لوله های بزرگ, سیستم های گرمایشی و سرمایشی, صنعت خودرو سازی و … مورد استفاده قرار می گیرند.

عایق الاستومری یکی از بهترین انواع عایق های حرارتی و برودتی است که از مواد سلول بسته و انعطاف پذیر پروپیلن، اتیلن و داین(EPDM) ساخته شده است. عایق الاستومری می تواند مناسب ترین گزینه برای انتخابی جایگزین بر عایق های سنتی باشد چرا که این عایق ها دوست دار محیط زیست هستند. عایق الاستومری از مواد غیرسمی تشکیل شده است و هیچگونه آسیبی را برای انسان و محیط زیست به همراه ندارد.

یکی از اساسی ترین دلیل های که باید از عایق الاستومری استفاده کرد این است عایق الاستومری از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند.عایق الاستومریی دارای ضخامت های متفاوتی است ولی ضخامت معمول آن 3 سانتی متر است.به دلیل اینکه عایق الاستومری از فوم پلی یورتان ساخته‌شده است، و چون فوم پلی یورتان از سلول های بسته تشکیل شده است، در برابر حرارت و صدا عایق است.به دلیل وجود همین ویژگی ها در صنعت های مختلف مثل ساختمان سازیی از آن استفاده می‌شود.

به طور کلی و گستره تر فواید و مزایای عایق الاستومری به شرح موارد زیر می باشد :

  • مقاوم در برابر اوزون و اشعه ماوراء بنفش
  • مقاوم در مقابل فشار و ضربه
  • مقاوم در مقابل خوردگی و کپک
  • نرم و انعطاف‌پذیر
  • نصب آسان به همراه خودبست (مناسب مکان‌ها با فضای کم و تنگ)
  • غیر سَمی
  • مقاوم در برابر آلودگی، گرد و خاک، رطوبت و بخار آب و آلودگی‌های بیولوژیکی
  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی و در نتیجه کاهش درصد کربن در ساختمان
  • مقاومت بالا در برابر یخ‌زدگی
  • پایین بودن ضریب انتقال حرارت
  • قابلیت چسبندگی و رنگ‌پذیری بالا

معایب عایق الاستومری :

  1. ضریب انتقال صوت کمتر نسبت به پشم سنگ و پشم شیشه
  2. در برابر حرارت از مقاومت پایینی برخوردار است. چنانچه دما افزایش یابد، فوم الاستومری به تدریج الاستیسیته (انعطاف‌پذیری) خود را از دست می‌دهد و تُرد می‌شود. اما با پایین آمدن دما، فوم خاصیت الاستیسیته خود را بازیافته و انعطاف‌پذیر می‌شود.
  3. بالا بودن قیمت نسبت به پشم سنگ و پشم شیشه

نصب عایق الاستومری 

عایق های الاستومری در اشکال لوله ای و رولی و با قابلیت منعطف بودن تولید می‌شوند. لوله ها به خاطر نصب عایق از دو سر بریده می‌شوند. برای نصب لوله های عایق الاستومری هم می‌توان در زمان نصب لوله های اصلی و هم بعد از آن اقدام کرد. این لوله ها را به شکل طولی و از ناحیه ی مفصل ها به وسیله ی چسب فورمیکس می‌چسبانند.

از عایق الاستومری های رولی در لوله هایی که قطر بیشتر از ۳ اینچ دارند و کانال های تهویه هوا استفاده می‌کنند. عایق الاستومری رولی را به صورت پشت چسبدار هم می‌توان استفاده کرد. برای اینکه عایق ها تضمینی برای خوب کار کردن سیستم باشند، باید درست نصب و اجرا شوند.

  • webagrin group
  • ۰
  • ۰

در این مطلب بیشتر سعی داریم تا شما عزیزان را با عوامل تغییر رنگ سنگ آشنا نماییم تا کمتر شاهد این اتفاق باشیم این کار در صرفه جویی در هزینه ها بسیار حائز اهمیت می باشد.

  1. استفاده از روش های نادرست برای چسباندن سنگ : معمولا برای چسباندن سنگ بر روی دیوار از موارد مختلفی استفاده می شود همچون ملات، چسب های پودری، چسب های 123، پلی استر و سنگ اپوکسی. اما شاید استفاده از ملات و پودر و چسب 123 بیشترین استفاده را داشته باشد. اما آیا اینکه استفاده از آن همیشه نتیجه درست را می هد را نمیتوان دقیقا. استفاده از موارد فوق به دلیل صرف هزینه کمتر بهتر است. معمولا تغییر رنگ سنگ ، زنگ زدگی و به وجود آمدن لک بروی سنگ، در سنگ های رنگ روشن همچون مرمر، مرمریت، چینی و تراونیکس به چشم می خورد. حتی در بعضی مواردی که از چسب های 123 استفاده می شود، زرد شدن و لک سنگ را می توان در سنگ ها ببینیم.
  2. کیفیت پایین سنگ و فرآوری نامناسب آن : یکی از عوامل مهم در تغییر رنگ سنگ ها، فرآوری نامناسب و عدم داشتن کیفیت کافی می باشد. استفاده از مواد غیر استاندارد از مهمترین موارد در عدم ثبات در رنگ ها می باشد. از عوامل دیگر می توان به نوع توری پشت سنگ اشاره کرد که بر اثر واکنش با ملات رخ می دهد. این مسئله معمولا در همان روزهای اول رخ می دهد. برای حل این مشکل باید هر چه سریع تر توری را جدا نمود. در صورتی که این کار توسط متخصص و افراد حرفه ای انجام نشود، امکان لب پر شدن، شکسته شدن و حتی خورد شدن سنگ می باشد. مورد سوم می توان به مرغوبیت رزین استفاده شده در سنگ اشاره کرد که این مسئله باعث می شود تا سنگ مورد نظر زرد شود. به خصوص اگر سنگ در معرض مستقیم آفتاب باشد. مورد چهارم رنگ هایی است که در زمان فرآوری برای زیبایی بیشتر در سنگ ها به کار می رود. در واقع سنگ ها بعد از مدتی دچار پریدگی رنگ می شوند. خصوصا اگر رنگ سنگ تیره باشد.
  3. جنس سنگ 

آشنایی با چند مشکل رایج در سنگ ها و روش های حل آن

  • از بین رفتن لاک براق در برخی از سنگ های مرمر و گرانیت را می توان ناشی از فرسودگی دانست. این امر خصوصاً در مورد سنگ مرمر بیشتر صدق می کند، زیرا از گرانیت بسیار نرمتر است.

    کف کفش مانند کاغذ سنباده روی سطح کف پوش سنگی عمل می کند و با گذشت زمان پرداخت آن را از بین می‌برد. برای جلوگیری از ساییدگی بیش از حد مهم است که گرد و غبار کف پوش سنگی را تمیز کنید و از پادری در همه ورودی های خانه استفاده کنید. برای ترمیم سطح سنگ فرسوده، انجام پرداخت های مختلف همچون هوند کردن و پرداخت صیقلی ضروری است.

  • شوره زدن سنگ به صورت بقایای پودری سفید روی سطح سنگ ظاهر می شود. این شرایط معمولا در نصب سنگ جدید یا هنگامی که سنگ در معرض مقدار زیادی آب مانند سیل قرار دارد اتفاق می‌افتد. این پودر یک نمک معدنی است. برای از بین بردن شوره سنگ از آب استفاده نکنید، روی سنگ را با یک پودر تمیز یا سیم ظرفشویی بکشید. روند شوره زدن سنگ تا زمانی که کاملاً خشک نشود، ادامه خواهد داشت و ممکن است چندین روز تا یک سال طول بکشد.

  • مشکل رایج بعدی در سنگ ساختمانی علامت هایی است که به صورت نشانه های سفید در سطح سنگ دیده می شود و در انواع خاصی از سنگ مرمر معمول است. این علامت های مات نتیجه انفجارهای ریز داخل بلور سنگ است. فشارهای نقطه ای وارد شده روی سنگ مرمر باعث ایجاد این علائم می شود.

    کفش های پاشنه بلند زنانه یا ابزارهای نوک تیز دلایل عمده این علامت های مات است.
    از بین بردن این علامت ها دشوار است. سنگ زنی و یا تراشکاری می تواند تعداد اثرات آن را کاهش دهد، اما برخی از آن ها به درون سنگ نفوذ می‌کنند و دسترسی به آن ممکن نیست.

 

 

  • webagrin group
  • ۰
  • ۰

نمای سنگ خشک

سیستم های مدرن نماسازی که با نصب سنگ به روش خشک در دهه ۷۰ میلادی برای اولین بار در کشور آمریکا جهت ساختمان های بلند مرتبه طراحی و مورد استفاده قرار گرفت یکی از روش های جدید و قابل انطباق با استانداردهای جدید ساختمانی بود که این روشها از دهه 80 شمسی توسط مجموعه رونین پارس در ایران اجرا شد که طی سالهای گذشته تاکنون پیشرفت های زیادی در این زمینه حاصل شده است و این شرکت توانسته است با بومی نمودن این تکنولوژی ها، نوآوری های زیادی را در این زمینه بدست آورد و در حال حاضر انواع مصالح مدرن دنیا را بصورت کاملاً مهندسی با انواع روش های ده گانه خویش طراحی و اجرا می نماید.
با توجه به صنعتی شدن روز افزون تمامی بخش های زندگی در دنیای امروزی و درگیر بودن تمام افراد با این مقوله و همچنین حس زیبایی شناسی انسان، علم معماری و طراحی ساختمان نیز طی دهه های پایانی قرن بیستم تاکنون با شتابی روز افزون دچار تحول گشته است و به سمت صنعتی شدن پیش می رود که بطور مشخص نمای ساختمان ها نیز تأثیر زیادی را پذیرا بوده که ایجاد و توسعه انواع روش های خشک و مدرن در نماسازی نیز از جمله آنها است که البته سیستم های خشک واجد مزایای بسیار زیادی است که در ادامه در مورد آنها بحث خواهد شد.

توسعه روزافزون تولید محصولات مختلف، جهت استفاده در نمای ساختمان و استفاده طراحان از مصالح نوین در اجرای نما از طرفی و محدودیت های روش ملاتی اجرای نما از طرف دیگر، باعث شده نیاز به استفاده از اتصالات خشک در نمای ساختمان هر روز بیشتر از قبل احساس شود.

به این ترتیب که نصب نما به صورت خشک، امکان نصب مصالح نوین ساختمانی با تنوع طرح و جنس و رنگ فراوان را برای ما فراهم می آورد.

انواع پوشش های نمای خشک به شرح موارد زیر می باشد :

  • نمای خشک فایبر سمنت
  • نمای خشک تراکوتا
  • نمای خشک فلزی
  • نمای خشک اچ پی ال
  • نمای خشک سرامیک
  • نمای خشک پانل های کامپوزیت آلومینیومی
  • نمای خشک چوب ترموود

با توجه به آشنایی نسبی نسبت به سنگ نمای خشک لازم میدانیم به بررسی مزایای آن بپردازیم :

  1. وزن نما در اجرای نمای خشک نسبت به روش سنتی بسیار سبک‌تر است.
  2. سرعت اجرا در نمای خشک بیشتر از روش سنتی است.
  3. باعث ایجاد تهویه در دیواره ساختمان و در نتیجه خروج رطوبت از روی آن می گردد.
  4. هزینه‌های بازسازی و ترمیم در صورت نیاز کم‌تر از روش سنتی است.
  5. بسیاری از مصالح مورد استفاده در این روش را می‌توان دوباره بازیافت کرد.
  6. در این روش امکان عایق‌کاری حرارتی و صوتی فراهم است.
  7.  باعث محافظت در برابر عوامل جوی می شود.
  8. دور ریز مصالح در این روش کم‌تر است.
     
  • webagrin group
  • ۰
  • ۰

آشنایی با سنگ دیوریت

سنگ دیوریت یک سنگ آذرین نفوذی است که به طور عمده از فلدسپات پلاژیوکلاز (به طور معمول آندزین) ، بیوتیت ، هورنبلند و یا پیروکسن تشکیل شده است.سنگ دیوریت ، معمولاً به رنگ خاکستری تا خاکستری تیره است ، اما همچنین می تواند به رنگ مشکی یا مایل به آبی مایل به خاکستری باشد.دیوریت ممکن است حاوی مقادیر کمی کوارتز ، میکروکلین و الیوین نیز باشد.این سنگ دارای بافتی روان ، غالباً لکه دار و دارای ابعاد دانه درشت است و گهگاه به صورت پورفیریتیک است.

سنگ دیوریت به دلیل مقاوم بودن و استحکام داشتن، معمولا به عنوان یک ماده­ی پایه در نظر گرفته می­شود و از این سنگ برای ساختن جاده­ها و کارهای ساختمان سازی و ... استفاده می­شود. در گذشته اکثرا برای ساخت مجسمه‌های مختلف، از سنگ­های دیوریت استفاده می­کردند، ولی امروزه کارایی و کاربرد این سنگ­های دیوریت بسیار متفاوت از گذشته می­باشد. در حال حاضر این نوع سنگ به عنوان یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد شناخته شده است. سختی و دوام سنگ دیوریت باعث می­شود در اکثر پروژه­ها از آن استفاده شود.

از موارد دیگر این کارایی­ها، نمای ساختمان­ها، پوشش راه پله و کف می­باشد. برای نما سازی و کف سازی ساختمان‌ها، باید از سنگ­هایی استفاده  شود که هم مقاومت بالایی در برابر هر گونه تغییرات داشته باشند و هم عمر و ماندگاری آن­ها بالا باشد. به همین منظور از سنگ دیوریت، که گزینه­ی مناسب و استانداردی است، برای این مکان­ها و فضاها بسیار زیاد استفاده می­کنند.

 

سنگ دیوریت مناسب برای کف و پله

پله و کف، هر دو از مکان­هایی هستند که نیاز به مصالح سخت و محکم دارند، زیرا در شرایطی قرار دارند که به علت رفت و آمد زیاد، ضربه­های بسیار به آن­ها وارد می­شود. سنگ دیوریت یکی از این مصالح ساختمانی است که در برابر این ضربات بسیار مقاوم است. کاربرد این سنگ­ها، مختص به یک مکان خاص نمی­باشد. سنگ­های دیوریت را می­توان جهت استفاده در پارک­ها و یا خارج از ساختمان­ها نیز مشاهده کرد.

در گذشته، به علت قابل دسترس بودن سنگ­های دیوریت، برخی از تمدن های باستانی از این سنگ­ها به عنوان دیوار استفاده می­کردند که اکنون نیز بقایای برخی از این سنگ­ها در نقاط مختلف جهان وجود دارد و قابل مشاهده است. از این نوع سنگ­های دیوریت در جواهرسازی نیز، بسیار فراوان استفاده می­کنند. از این سنگ برای ساخت آویز، گوشواره، حلقه و ... استفاده می­شود. برای جذابیت بیشتر این جواهرات، باید طرح آن­ها به گونه ای باشد که زیبایی این گونه سنگ­ها چند برابر شود.

 

سنگ دیوریت مناسب برای نما ساختمان

نما بخشی از ساختمان است که همواره در معرض شرایط آب و هوایی مختلف، رطوبت، حرارت و سرما می باشد. از همین رو باید در ساخت و سنگ کاری نما از سنگ هایی استفاده کرد که نسبت به این شرایط بیشترین مقاومت را داشته باشند. یکی از انواع سنگ دیوریت، سنگ نمای دیوریت می باشد که در رنگ های روشن در بازار سنگ موجود است. این سنگ چسبندگی بالا داشته و مقاومت آن نسبت به سنگ های دیوریت ناخالص بیشتر است. از همین رو در برابر شرایط محیطی تغییر ماهیت نخواهد داد.

 

ویژگی های سنگ دیوریت

  1. مقاوم در برابر حرارت و سرمای شدید
  2. چسبندگی مناسب
  3. رنگ و طرح های متنوع
  4. افزایش استحکام ساختمان
  5. وزن مناسب
  6. مقاوم در برابر نفوذ آب و حرارت
     

 

  • webagrin group
  • ۰
  • ۰

سنگ گابرو یک سنگ آذرین است که در اعماق زمین متبلور شده است. این سنگ فراوان ترین سنگ در پوسته عمیق اقیانوسی است. از آنجا که این سنگ در زیر سطح زمین، سرد و سخت می شود ( متبلور می شود) بافت دانه درشت دارد. معمولا فشار بالایی در اعماق زمین یافت می شود. در این نقاط مواد مذاب بسیار آهسته سرد می شوند و سنگ های آذرین به وجود آمده دارای کریستال های بزرگ هستند.

سنگ گابرو دارای ترکیب معدنی مشابه سنگ بازالت است، اگر چه  سنگ بازالت برخلاف گابرو به سرعت در سطح زمین از گدازه ها سرد می شود. سنگ گابرو دانه درشت است، در حالی که سنگ بازالت دانه های ریز دارد. اصطلاح گابرو در ابتدا در دهه ۱۷۶۰ استفاده شد. این واژه به مجموعه ای از سنگ های یافت شده در افیولیت های کوه های آپنین در ایتالیا اشاره دارد.

اصطلاح گابرو از دهکده کوچکی به نام گابرو، در شهرداری توسکانی گرفته شده است.

گابرو یک سنگ آذرین نفوذی است که عمدتا از مواد معدنی کلینوپیروکسن و فلدسپات پلاژیوکلاز غنی از کلسیم تشکیل شده است. این سنگ کاربردهای متعددی مانند ساخت نشانگرهای قبرستان، سنگ های تاریخی، به عنوان مواد خرد شده برای ساخت و ساز و چندین مورد دیگر دارد.

اعتقاد بر این است که گابرو  آرامش را به وجود می آورد،  و انرژی از چشم سوم را بیرون می آورد ( مربوط به چاکرا انرژی بدن ) این در پیدا کردن انسداد انرژی در داخل بدن کمک می کند اعتقاد بر این است که برای درمان گرگرفتگی، تورم سلولی و عفونت، اختلالات سیستم ایمنی بدن، کبودی مهم است. اعتقاد بر این است که گابرو بدن را پاک می کند، بخاطر  تعادل قلیایی بدن وبه دلیل حضور مگنتیت در آن.

در ادامه به کاربر سنگ گابرو می پردازیم :

  • سنگ نمای ساختمان
  • ساخت رویه کابینت ها
  • ساخت کاشی های کف
  • سنگ های تزئینی نما
  • ساخت راه پله
  • ساخت سنگ قبر

ویژگی سنگ گابرو

  1. مقاومت بالا نسبت به شرایط مختلف آب و هوایی
  2. استحکام زیاد
  3. تنوع زیاد رنگ
  4. مقاومت بالا در برابر فرسایش
  5. مقاوم به نفوذ آب
  6. درجه سختی بالا
  7. مقاوم به ضربه

رنگ گابرو

رنگ گابرو خاکستری مایل به سبز، سبز و گاهی سیاه رنگ است. سنگ گابرو با صیقل کاری جلایی مشکی و براق پیدا می نماید.

  • webagrin group
  • ۰
  • ۰

کیفیت سنگ ساختمان

در انتخاب و خرید سنگ ساختمان باید چه ویژگی های سنگ را مورد بررسی قرار دهیم ؟ 

در واقع معیار انتخاب یک سنگ ساختمانی خوب بر چه اساسی می باشد ؟ در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم .

 

جذب آب سنگ
جذب آب تابع درصد رس و هوازدگی است. همچنین به ساختار حفرات سنگنیز بستگی دارد بطوری که هر میزان حفرات سنگ به هم پیوسته تر باشند جذب آب بیشتر خواهد بود. جذب آب به صورت وزن آب جذب شده به وزن خشک نمونه تعریف می شود. سنگهای با جذب آب بالا در برابر هوازدگی های فیزیکی حاصل از چرخه های انجماد و ذوب آب و تبلور نمک بیشتر مستعد هستند. یکی دیگر از پدیده هایی که جذب آب روی آن تأثیر دارد شوره زدگی نمک است که باعث ظاهری نامناسب در سطح سنگ می شود. می‌توان بیان کرد که رطوبت یک فاکتور مهم در سایش سنگهای متخلخل و نیمه متخلخل است. همچنین می‌توان نشان داد که همبستگی بالایی بین جذب آب با دوام وارفتگی، سرعت امواج صوتی و ویژگی های مهندسی سنگ ها وجود دارد. مقدار جذب آب رابطه معکوس با دوام سنگ ها دارد بنابرین می توان به عنوان یک پارامتر برای تخمین و ارزیابی دوام از آن استفاده کرد.

تخلخل سنگ
بر روی اهمیت تخلخل در کیفیت سنگ ساختمانی تأکید فراوان شده است، تخلخل سنگ روی عملیات فرآوری، برش سنگ و همچنین مقاومت در برابر انجماد و ذوب آب و انحلالی که سنگ می تواند تحمل کند تأثیر دارد، تخلخل برای ارزیابی و تعیین مقاومت، دوام و همچنین مقدار جذب آب و نحوه انتقال آن در مصالح ساختمانی می تواند بسیار مفید باشد. با افزایش مقدار تخلخل به ویژه تخلخل مؤثر، سنگ در برابر عوامل هوازدگی مانند انجماد و ذوب آپ، تبلور نمک و... آسیب پذیرتر خواهد بود، اثر اسید سولفوریک و اسید نیتریک که حلال های مهمی برای سنگ های ساختمانی به ویژه کربنائه ها هستند با افزایش مقدار خلل و فرج موئینه بیشتر میشود. تحقیقات بر روی ماسه سنگ‌ها نشان داد که تخلخل مهمترین فاکتور در هوازدگی آن‌هاست.

هوازدگی عبارت از تغییراتی است که در سنگ برای سازگار شدن با محیطی که در آن قرار گرفته است، گفته می‌شود پایداری سنگ ها در برابر هوازدگی به ویژگی‌های شیمیایی، کانی شناسی و پتروفیزیکی آنها بستگی دارد هوازدگی توسط خردشدگی فیزیکی، تجزیه شیمیایی و فعالیت‌های بیولوژیکی صورت می‌گیرد که این فرآیندها موجب ضعیف شدن فابریک سنگ و توسعه سطوح ضعف و نتیجنا شکسته شدن و تخریب سنگ می‌شوند. هوازدگی منجر به کاهش دانسیته و مقاومت و افزایش تغییر شکل پذیری سنگ‌ها می‌شود. سنگ هایی که تخلخل بالاتری دارند بیشتر مستعد هوازدگی هستند. همچنین سطح ناهموار سنگ ها در مقایسه با سطح صاف و جلادار بیشتر مستعد هوازدگی هستند علاوه بر این سطح جلادار سنگ ها نسبت به آنهایی که سطح ناهمواری دارند دارای دوام بیشتری در برابر هوازدگی هستند، پدیده هوازدگی را همیشه نباید پدیده مخربی به حساب آورد، حتی گاهی ممکن است باعث بهبود ظاهر سنگ نیز شود.

دوام سنگ
سنگ نیز از ساختار فزیکی و شیمیایی مشخصی تشکیل شده است و برخی از عوامل فیزیکی و شیمیایی دوام سنگ را تحت تاثیر قرار می‌دهند. از عوامل فیزیکی که در کاهش دوام سنگ موثر است، می‌توان از تغییرات دمایی نام برد که باعث شکستن سنگ می‌شود. آب و رطوبت نیز از دیگر عواملی است که در کاهش دوام سنگ تاثیر مستقیم می‌گذارد. در نتیجه به شما توصیه می‌کنیم، خرید سنگ ساختمانی مورد نظر خود را با توجه به آب و هوای منطقه انتخاب کنید. همچنین در زمینه دوام سنگ پارامترهای دیگری نظیر مقاومت سایشی، مقاومت خمشی و مقاومت فشاری اهمیت پیدا می‌کنند. معیار مقاومت سایشی هنگام استفاده سنگ در معابر یا راه‌پله‌های ساختمان اهمیت می‌کند. مقاومت خمشی معیاری برای سنجش توانایی سنگ در تحمل تنش‌های خمشی است و مقاومت فشاری نیز چنان که از نامش پیدا است، معیاری برای سنجش مقاومت سنگ در برابر نیروهای فشاری است.

پاکیزگی

سنگ ساختمانی نباید آلوده به مواد مصنوعی باشد.

 

بهترین سنگ برای کف منزل :

سنگ انتخابی برای کفپوش باید بدون حفره باشد، از استحکام نسبی قابل قبولی برخوردار باشد، تنوع رنگ و نقش آن کاملا با طراحی داخلی ساختمان همگام باشد، به راحتی و آسانی قابلیت تمیزکاری داشته باشد و بدون رگه باشد. 

 

  • webagrin group