سی ان سی سنگ

  • ۰
  • ۰

کیفیت سنگ ساختمان

در انتخاب و خرید سنگ ساختمان باید چه ویژگی های سنگ را مورد بررسی قرار دهیم ؟ 

در واقع معیار انتخاب یک سنگ ساختمانی خوب بر چه اساسی می باشد ؟ در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم .

 

جذب آب سنگ
جذب آب تابع درصد رس و هوازدگی است. همچنین به ساختار حفرات سنگنیز بستگی دارد بطوری که هر میزان حفرات سنگ به هم پیوسته تر باشند جذب آب بیشتر خواهد بود. جذب آب به صورت وزن آب جذب شده به وزن خشک نمونه تعریف می شود. سنگهای با جذب آب بالا در برابر هوازدگی های فیزیکی حاصل از چرخه های انجماد و ذوب آب و تبلور نمک بیشتر مستعد هستند. یکی دیگر از پدیده هایی که جذب آب روی آن تأثیر دارد شوره زدگی نمک است که باعث ظاهری نامناسب در سطح سنگ می شود. می‌توان بیان کرد که رطوبت یک فاکتور مهم در سایش سنگهای متخلخل و نیمه متخلخل است. همچنین می‌توان نشان داد که همبستگی بالایی بین جذب آب با دوام وارفتگی، سرعت امواج صوتی و ویژگی های مهندسی سنگ ها وجود دارد. مقدار جذب آب رابطه معکوس با دوام سنگ ها دارد بنابرین می توان به عنوان یک پارامتر برای تخمین و ارزیابی دوام از آن استفاده کرد.

تخلخل سنگ
بر روی اهمیت تخلخل در کیفیت سنگ ساختمانی تأکید فراوان شده است، تخلخل سنگ روی عملیات فرآوری، برش سنگ و همچنین مقاومت در برابر انجماد و ذوب آب و انحلالی که سنگ می تواند تحمل کند تأثیر دارد، تخلخل برای ارزیابی و تعیین مقاومت، دوام و همچنین مقدار جذب آب و نحوه انتقال آن در مصالح ساختمانی می تواند بسیار مفید باشد. با افزایش مقدار تخلخل به ویژه تخلخل مؤثر، سنگ در برابر عوامل هوازدگی مانند انجماد و ذوب آپ، تبلور نمک و... آسیب پذیرتر خواهد بود، اثر اسید سولفوریک و اسید نیتریک که حلال های مهمی برای سنگ های ساختمانی به ویژه کربنائه ها هستند با افزایش مقدار خلل و فرج موئینه بیشتر میشود. تحقیقات بر روی ماسه سنگ‌ها نشان داد که تخلخل مهمترین فاکتور در هوازدگی آن‌هاست.

هوازدگی عبارت از تغییراتی است که در سنگ برای سازگار شدن با محیطی که در آن قرار گرفته است، گفته می‌شود پایداری سنگ ها در برابر هوازدگی به ویژگی‌های شیمیایی، کانی شناسی و پتروفیزیکی آنها بستگی دارد هوازدگی توسط خردشدگی فیزیکی، تجزیه شیمیایی و فعالیت‌های بیولوژیکی صورت می‌گیرد که این فرآیندها موجب ضعیف شدن فابریک سنگ و توسعه سطوح ضعف و نتیجنا شکسته شدن و تخریب سنگ می‌شوند. هوازدگی منجر به کاهش دانسیته و مقاومت و افزایش تغییر شکل پذیری سنگ‌ها می‌شود. سنگ هایی که تخلخل بالاتری دارند بیشتر مستعد هوازدگی هستند. همچنین سطح ناهموار سنگ ها در مقایسه با سطح صاف و جلادار بیشتر مستعد هوازدگی هستند علاوه بر این سطح جلادار سنگ ها نسبت به آنهایی که سطح ناهمواری دارند دارای دوام بیشتری در برابر هوازدگی هستند، پدیده هوازدگی را همیشه نباید پدیده مخربی به حساب آورد، حتی گاهی ممکن است باعث بهبود ظاهر سنگ نیز شود.

دوام سنگ
سنگ نیز از ساختار فزیکی و شیمیایی مشخصی تشکیل شده است و برخی از عوامل فیزیکی و شیمیایی دوام سنگ را تحت تاثیر قرار می‌دهند. از عوامل فیزیکی که در کاهش دوام سنگ موثر است، می‌توان از تغییرات دمایی نام برد که باعث شکستن سنگ می‌شود. آب و رطوبت نیز از دیگر عواملی است که در کاهش دوام سنگ تاثیر مستقیم می‌گذارد. در نتیجه به شما توصیه می‌کنیم، خرید سنگ ساختمانی مورد نظر خود را با توجه به آب و هوای منطقه انتخاب کنید. همچنین در زمینه دوام سنگ پارامترهای دیگری نظیر مقاومت سایشی، مقاومت خمشی و مقاومت فشاری اهمیت پیدا می‌کنند. معیار مقاومت سایشی هنگام استفاده سنگ در معابر یا راه‌پله‌های ساختمان اهمیت می‌کند. مقاومت خمشی معیاری برای سنجش توانایی سنگ در تحمل تنش‌های خمشی است و مقاومت فشاری نیز چنان که از نامش پیدا است، معیاری برای سنجش مقاومت سنگ در برابر نیروهای فشاری است.

پاکیزگی

سنگ ساختمانی نباید آلوده به مواد مصنوعی باشد.

 

بهترین سنگ برای کف منزل :

سنگ انتخابی برای کفپوش باید بدون حفره باشد، از استحکام نسبی قابل قبولی برخوردار باشد، تنوع رنگ و نقش آن کاملا با طراحی داخلی ساختمان همگام باشد، به راحتی و آسانی قابلیت تمیزکاری داشته باشد و بدون رگه باشد. 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی